Csirkemell párizsiasan rizibizivel
2014.02.21 00:53Hozzávalók:
Párizsi csirkemell
- 2 db csirkemell
- só, bors
- liszt
- 2-3 db tojás
- olaj
Rizibizi:
- 25 dkg rizs
- 20 dkg borsó (télen konzerv)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- só, bors
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, vagy kisebb darabokra, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, és felvert tojásba mártjuk, és forró olajban kisütjük.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, majd kb. kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, beletesszük a hagymát (egybe), sózzuk, borsozzuk, (aki szereti ételízesítőt is tehet bele) és lassabb tűzön puhára pároljuk. A zöldborsót megpároljuk, pici vajon, vagy olajon sóval ízesítve, és az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve. Majd a rizst és a zöldborsót összekeverjük, ha mindkettő elkészült. Ha konzerv zöldborsót használunk, leszűrjük, hozzákeverjük a már megfőtt rizshez, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
———
Vissza