Csirkemell párizsiasan rizibizivel

2014.02.21 00:53

Hozzávalók:

Párizsi csirkemell

  • 2 db csirkemell
  • só, bors
  • liszt
  • 2-3 db tojás
  • olaj

Rizibizi:

  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg borsó (télen konzerv)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, bors

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, vagy kisebb darabokra, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, és felvert tojásba mártjuk, és forró olajban kisütjük.

A rizst pici olajon megfuttatjuk, majd kb. kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, beletesszük a hagymát (egybe), sózzuk, borsozzuk, (aki szereti ételízesítőt is tehet bele) és lassabb tűzön puhára pároljuk. A zöldborsót megpároljuk, pici vajon, vagy olajon sóval ízesítve, és az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve. Majd a rizst és a zöldborsót összekeverjük, ha mindkettő elkészült. Ha konzerv zöldborsót használunk, leszűrjük, hozzákeverjük a már megfőtt rizshez, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Vissza