Cikkek archívuma

Tejszínes-parajos penne

2014.04.04 21:49
Hozzávalók: 1 csomag penne 20 dkg spenót 3 dl tejszín 2 paradicsom 1 kanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma só, fehér bors Elkészítés: A pennét forró, sós vízben megfőzzük.  Eközben 1 kanál olajon a tiszított parajt megpároljuk, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát. Ha kezd levet...

Csirke kuszkusszal

2014.04.04 21:34
Hozzávalók: 20 dkg paradicsom 1 evőkanál paradicsompüré 20 dkg csicseriborsó  (ha nem konzerv, előtte áztassuk be forró vízbe 1 órára) 30 dkg csontos csirkemell 15 dkg kuszkusz   1 citrom fél vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 kanál olívaolaj só, bors köménymag...

Gombapörkölt tejszínes polentával

2014.04.04 21:23
Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba 1 vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 25 dkg kukoricadara 2 dl tejszín 2 kanál olaj só, bors, pirospaprika Elkészítés: A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. Az olajon a kockázott vöröshagymát megdinszteljük, elkészítjük a pörköltalapot és beletesszük a...

Sonkás tészta

2014.03.29 05:40
Hozzávalók: 50 dkg nagykocka tészta 25 dkg füstölt sonka 1 nagydoboz tejföl só, bors olaj A tésztát kifőzzük sós vízben. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk (esetleg ledaráljuk) és olajon megpirítjuk néhány perc alatt, majd hozzáadunk kb. 2 dl tejfölt, borsozzuk és kevergetve néhány perc...

Májkrémes és kolbászos melegszendvics

2014.03.29 05:30
Májas Hozzávalók: 25 dkg kenőmájas 10 dkg házi krémsajt fél fej lilahagyma (esetleg majonéz, mustár, fűszerek, ki hogyan szereti) A hozzávalókat összekeverjük, a lilahagymát apróra vágjuk, vagy reszeljük. Kenyérre kenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és...

Kéksajtos saláta

2014.03.29 04:35
Hozzávalók: 1 fejes saláta (jégsaláta) 1 uborka 1 paprika 2 paradicsom 1 lilahagyma 1 citrom 10 dkg márványsajt 2 dl joghurt 2 ek olivaolaj A salátaleveleket tépkedjük kisebb darabokra, a paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát vágjuk vékony szeletekre és rakjuk egy tálba. Az öntethez,...

Tarhonyás hús

2014.03.29 04:33
Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka 50 dkg tarhonya 1 nagyobb vöröshagyma 1-1 paprika és paradicsom pirospaprika só olaj 50 dkg csalamádé Pörköltet készítünk. A húst kisebb kockákra vágjuk, és apró kockákra vágjuk a hagymát is. A hagymát olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a húst, kevergetve...

Joghurtos csirkecomb

2014.03.29 04:29
Hozzávalók: 4 db csirkecomb 2 dl joghurt 2-3 gerezd fokhagyma 1 cs petrezselyem só, bors olivaolaj 1 kg újburgonya A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot, a joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával és kb. 2 ek olivaolajjal. A...

Tonhalsaláta

2014.03.22 05:49
Hozzávalók: 1 fejes saláta 2 piros kaliforniai paprika 1 lilahagyma 1 kisebb kígyóuborka 2 tonhalkonzerv (Rio mare) 20 dkg házi fincsi uzsonna sajt 4 db tojás só, bors A tojásokat keményre főzzük, majd felszeleteljük, az uborkát és a hagymát felkarikázzuk, a saláta leveleket darabokra...

Tabulé

2014.03.22 05:47
Hozzávalók: 1 csésze bulgur 1 kígyóubork 20 dkg koktélparadicsom 1 cs újhagyma 2 cs petrezselyem 1 citrom 3-4 ek olivaolaj só, bors A bulgurt egy tálba tesszük, és leöntjük 2 csésze forró vízzel, (a forró vizet ételízesítővel fűszerezhetjük) lefedjük és állni hagyjuk. Közben az uborkát, a...