Cikkek archívuma
Karfiolleves
2014.04.12 05:15
Hozzávalók:
1 karfiol (nem túl nagy, közepes)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cs petrezselyem
só, bors, szerecsendió, aki szereti
2 db zöldségleves kocka
1 kis pohár tejföl
liszt
A 2 leveskockával 1 l alaplevet készítünk, majd belerakjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd kb. 10...
———
Spenótos gombóc sajtszósszal
2014.04.10 22:53
Hozzávalók:
60 dkg spenót
1 fej fokhagyma
4 tojás
vaj
só
bors
liszt
1 zsemle
1 dl tej (forrón)
25 dkg natúr sajtkrém
2 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk és forró vízben 2 perc alatt megfőzzük, majd felaprítjuk. 2 evőkanál vajon 4 gerezd zózott fokhagymát megpirítunk...
———
Hawaii csirkemell
2014.04.10 22:45
Hozzávalók:
1 ananász
1 kg csirkemell
6 szelet sonka
10 dk reszelt sajt
50 dkg rizs
olaj
só
bors
A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Az ananászt megtisztítjuk és min. 6 szeletre vágjuk.
A csikremelleket egyik oldalán...
———
Gombás pulykaragu tésztával
2014.04.10 22:33
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
25 dkg barna csiperke
1 kis póréhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
olaj
só, bors
1 kanál mustár
pirospaprika
1 csomag fussili
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a pulykamellet kockákra vágjuk. 1 kanál olajat és a mustárt 1 gerezd préselt...
———
Természetesen lúgos, kristálytiszta artézi víz
2014.04.08 10:18
Alcalina = lúgosítás ... a hosszabb életért
Az Alcalina 8,8 pH értékű, természetesen lúgos, kristálytiszta artézi víz. Egyedülálló ásványi anyag és molekula összetétellel rendelkezik. A víz összes oldott szárazanyag tartalma 333 mg/liter, ami kimondottan alacsonynak számít....
———
Köles zöldségekkel
2014.04.05 06:12
Hozzávalók:
40 dkg köles
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 zeller
2 paradicsom
2 paprika
ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka
só, bors, kömény
olaj
Az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is megdinszteljük pici olajban, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt...
———
Karalábé krémleves
2014.04.05 06:09
Hozzávalók:
3 zsenge karalábé
1 cs újhagyma
2 cs petrezselyem
só, bors, 2 db zöldségleves kocka
olaj
A karikára vágott újhagymát megpirítjuk pici olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott karalábét, átforgatjuk, és felöntjük kb 1-1,2 liter alaplével, és hozzádobjuk a petrezselyemzöldet is....
———
Gyors túrós sütemény
2014.04.05 04:50
Hozzávalók:
25 dkg túró
15 dkg vaj
2 dl tejföl
4 tojás
10 dkg mazsola vagy aszalt sárgabarack
25 dkg liszt
15 dkg cukor (lehet picit kevesebb vagy több attól függően mennyire édesen szeretjük)
1 - 1 cs sütőpor és vaníliás cukor
A tojásokat elkeverjük az olvasztott vajjal, a cukorral, a...
———
Illatos omlós csirkemell falatok zöldséges rizzsel
2014.04.05 04:42
Hozzávalók:
2 csirkemell (kb. 80 dkg)
3 - 4 tojásfehérje
5-6 ek étkezési keményítő
1 kk sütőpor
2 – 3 gerezd fokhagyma
olaj
25 dkg hosszúszemű rizs
1 sárgarépa
10-15 dkg zöldborsó
3 db tojás
só, bors
A csirkemelleket nagyobb falatokra daraboljuk, kb. 1 dl olajban elkeverjük a zúzott...
———
Spagetti carborara
2014.04.05 04:36
Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
25 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
2 db tojás
4 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
só, bors
olivaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A kolozsvári szalonnát kockákra vágjuk és pici olaj hozzáadásával megsütjük. A sajtot lereszeljük....