Zöldségkrémleves

2014.03.08 04:59

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zeller
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 póréhagyma
  • 1 cs zellerzöld
  • 4 dl tejföl
  • só, bors
  • olaj
  • liszt

A burgonyát, a zellert, a póréhagyma zöld részét felszeleteljük, olajban megpirítjuk. Ezután felengedjük kevés vízzel, beleszórjuk a zellerzöldet, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük kb. 1 ek liszttel és egy kicsi vízzel, majd behabarjuk vele a levest. Néhány percig forraljuk, és ízesítjük a levest sóval, borssal. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, és tálalható a  leves. A póréhagyma fehérrészét felszeletelve megpirítjuk, és feltétként kínáljuk, de pirított zsemlekockát is tehetünk a tetejére.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode