Zöldségkrémleves
2014.03.08 04:59Hozzávalók:
- 1 nagyobb zeller
- 0,5 kg burgonya
- 1 póréhagyma
- 1 cs zellerzöld
- 4 dl tejföl
- só, bors
- olaj
- liszt
A burgonyát, a zellert, a póréhagyma zöld részét felszeleteljük, olajban megpirítjuk. Ezután felengedjük kevés vízzel, beleszórjuk a zellerzöldet, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük kb. 1 ek liszttel és egy kicsi vízzel, majd behabarjuk vele a levest. Néhány percig forraljuk, és ízesítjük a levest sóval, borssal. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, és tálalható a leves. A póréhagyma fehérrészét felszeletelve megpirítjuk, és feltétként kínáljuk, de pirított zsemlekockát is tehetünk a tetejére.
———
Vissza