Zöldségkrémleves

2014.02.05 13:38

Hozzávalók

  • 25 dkg csicseriborsó (nem szükséges beáztatni)Creamy Vegetable Soup
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 1 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejszín   
  • só, bors
Elkészítés:
 
A zöldségeket feldarabolva egy lábosba tesszük, felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesthetjük még köménnyel, gyömbérrel, csípős paprikával stb. Ha a csicseriborsó megfőtt, az egészet leturmixoljuk és tejszínnel felengedve beforraljuk. 
Csökkenthető a főzés ideje, ha előzőleg 5-6 órára beáztatjuk a csicseriborsót. 
 
Levesgyönggyel tálalhatjuk
 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode