Zöldséges ravioli gombatöltelékkel
2014.02.05 22:01
Ravioli tészta: 
300 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
1/2 kávéskanál tengeri só
2 evőkanál kókusz olaj
kb. 2 dl víz
Ravioli töltelék:
1 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
4 db nagyobb csiperke gomba
1/2 padlizsán
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
himalaya só
rozmaring
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és addig gyúrjuk, mag elválik az edény falától.
A töltelékhez összevágjuk kis kockákra a zöldségeket, a hagymát felaprítjuk és először a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd ezután következik a cukkini, padlizsán és a gomba. Sózzuk, fűszerezzük a rozmaringgal és addig pároljuk amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
Majd a tésztát 0,2-0,3 mm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett munkalapon és tetszőleges átmérőjű kör szaggatóval kisszagatjuk a tésztát. Majd ráhelyezzük a ravioli csipeszre ( nem tudom minek nevezzem ezt a kis kütyüt:)), közepébe tölteléket halmozunk és összecsukjuk.
Miután minddel elkészültünk, forrásban lévő sós vízbe dobjuk és addig főzzük amíg feljönnek a víz tetejére.
Leszűrjük és a maradék töltelékkel tálaljuk.
eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/ravioli-zoldesges-gomba-toltelekkel/
———
Vissza