Zöldséges grízgombóc leves
2014.01.17 01:38Hozzávalók:
- 1 csomag vegyes zöldség
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db zöldségleves kocka vagy ételízesítő
- petrezselyemzöld
- olaj
- só
- 1 tojás
- 4-5 dkg búzadara
- csipetnyi sütőpor
A hagymát az olajon megpároljuk, majd a karikára vágott zöldséget hozzáadjuk és egy kevés vízzel felengedve pár percig pároljuk. Felengedjük vízzel, ha felforr, hozzáadjuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és puhára főzzük a zöldségeket. Közben elkészítjük a grízgombócot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a sárgáját, egy csipet sütőport, sót, és annyi búzadarát, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Ha megpuhultak a zöldségek, a gombócokat beleszaggatjuk a levesbe, és 2-3 perc alatt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
———
Vissza