Zöldséges grízgombóc leves

2014.01.17 01:38

Hozzávalók:

  • 1 csomag vegyes zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zöldségleves kocka vagy ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • 1 tojás
  • 4-5 dkg búzadara
  • csipetnyi sütőpor

A hagymát az olajon megpároljuk, majd a karikára vágott zöldséget hozzáadjuk és egy kevés vízzel felengedve pár percig pároljuk. Felengedjük vízzel, ha felforr, hozzáadjuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és puhára főzzük a zöldségeket. Közben elkészítjük a grízgombócot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a sárgáját, egy csipet sütőport, sót, és annyi búzadarát, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Ha megpuhultak a zöldségek, a gombócokat beleszaggatjuk a levesbe, és 2-3 perc alatt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode