Zöldség gulyásleves

2014.01.17 11:43
Hozzávalók:
2-3 db közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1/2 közepes padlizsán
200 g fagyasztott zöldborsó
3 db közepes paradicsom
2 szál közepes répa
1 szál gyökér
1/2 közepes  zeller
20 dkg csiperke gomba
3-4 evőkanál olíva olaj
Fűszerek:
 
3 evő kanál vegamix
babér levél
szemes fekete bors
1 csapott evő kanál piros őrölt édes, paprika
1 kávéskanál őrölt kömény
kb. 2 l víz
 
A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és mindet kisebb kockára vágunk. Az olajat felhevítjük és az apróra vágott vöröshagymát pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, megszórjuk a vegamixel, a többi fűszerrel, a piros paprikával, alaposan összekeverjük és lefedve kb.. 5-7 percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel és lassú tűzön forralásig főzzük. Ha szükséges még forralás után főzzük pár percig ( kb.. 3-4 percig), ha nem puhultak meg kellően a zöldségek, viszont nem szabad túl főzni! Ha szükséges után fűszerezzük.
Másnap a legfinomabb, miután összeértek az ízek. Hűtő szekrényben akár 3 napig eláll.

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/zoldseg-gulyas-leves/

Vissza