Zöldfűszeres töltött csirkemell
2013.12.15 22:08Hozzávalók:
· 1 kg bőrös csirkemell
· 1 csomag újhagyma,
· 1 csokor petrezselyem,
· 5 dkg fenyőmag,
· fél csokor csombor,
· 1 szál tárkony,
· 1 egész tojás,
· 4 szelet kenyér,
· 1 adag leveszöldség,
· 1,5 dl fehérbor,
· 1 teáskanál méz,
· 1 mokkáskanál étkezési keményítő,
· 2 liter húsleves
· só, bors
Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, és a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. A fenyőmagot felhevített vajon megpirítjuk. A kenyér belét kiszedjük, kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fenyőmagot, a zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy egész tojással pépet készítünk belőle.
A csirkét előkészítjük, kívül-belül fűszerezzük, és beletöltjük a fűszeres pépet. A nyílást hústűvel összefogjuk, vagy bevarrjuk. Tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és megmosott leveszöldségeket, ráöntjük a levest, és 180º C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Félidőben hozzáöntjük a bort, és még körülbelül egy órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. A mézet összekeverjük a csomborral, és amikor már kezd pirosodni a csirke, a tetejére kenjük. A csirke alatt maradt szószt leszűrjük, és a sülttel együtt tálaljuk. Köretnek a csirke mellett sült sárgarépát tálaljuk, vagy készíthetünk párolt burgonyát is.
———
Vissza