Zöldfűszeres töltött csirkemell

2013.12.15 22:08

Hozzávalók:

·         1 kg bőrös csirkemell

·         1 csomag újhagyma, 

·         1 csokor petrezselyem, 

·         5 dkg fenyőmag, 

·         fél csokor csombor, 

·         1 szál tárkony, 

·         1 egész tojás, 

·         4 szelet kenyér, 

·         1 adag leveszöldség, 

·         1,5 dl fehérbor, 

·         1 teáskanál méz, 

·         1 mokkáskanál étkezési keményítő, 

·         2 liter húsleves 

·         só, bors

 

Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, és a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. A fenyőmagot felhevített vajon megpirítjuk. A kenyér belét kiszedjük, kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fenyőmagot, a zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy egész tojással pépet készítünk belőle.

A csirkét előkészítjük, kívül-belül fűszerezzük, és beletöltjük a fűszeres pépet. A nyílást hústűvel összefogjuk, vagy bevarrjuk. Tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és megmosott leveszöldségeket, ráöntjük a levest, és 180º C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Félidőben hozzáöntjük a bort, és még körülbelül egy órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. A mézet összekeverjük a csomborral, és amikor már kezd pirosodni a csirke, a tetejére kenjük. A csirke alatt maradt szószt leszűrjük, és a sülttel együtt tálaljuk. Köretnek a csirke mellett sült sárgarépát tálaljuk, vagy készíthetünk párolt burgonyát is.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode