Zellerkrémleves

2014.02.07 02:42

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zeller
  • 1 cs újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 2 db zöldségleves kocka vagy húsleves kocka
  • zellerzöld

A zöldségleves kockákból 1 liter alaplevet készítünk. A zellert apró kockákra daraboljuk, a zellerzöldet is apróra vágjuk, és az újhagymát is felszeleteljük. Felolvasztjuk a vajat, és megdinszteljük rajta a hagymakarikákat, majd hozzáadjuk a zellert és a zellerzöldet, és kicsit átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felengedjük az alaplével. Ha a zeller megfőtt (mérsékelt lángon főzzük) botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, és még néhány percig főzzük. Pirított kenyér- vagy zsemlekockával tálaljuk, és zellerzölddel díszíthetjük.

Vissza