Zelleres burgonyasaláta dióval

2014.01.17 01:43

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 zellerszár
  • 2 paradicsom
  • 1 alma
  • 10 dkg dióbél
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 2 dl zöldségleves (kockából is készülhet)
  • 1 ek mustár
  • 4 ek majonéz
  • 3-4 ek ecet
  • 2 ek olivaolaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

A burgonyát héjával együtt megfőzzük, majd meghámozzuk, és nem túl kicsi darabokra vágjuk. A 2 dl zöldséglevest elkeverjük az ecettel, a mustárral, az olajjal, sóval, borssal és melegen öntjük a burgonyára. Közben felszeleteljük a zellerszárat, a lilahagymát, a paradicsomokat, az almát. Megpirítjuk a durvára vágott diót száraz serpenyőben és a petrezselyemzöldet is felaprítjuk. Minden zöldséget összekeverünk és elkészítjük az öntetet. A tejszínt kissé felverjük és hozzáadjuk a majonézt, (sót, borsot) majd a zöldségre öntjük és összeforgatjuk.

Vissza