Zelleres burgonyasaláta dióval
2014.01.17 01:43Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 4 zellerszár
- 2 paradicsom
- 1 alma
- 10 dkg dióbél
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2 dl zöldségleves (kockából is készülhet)
- 1 ek mustár
- 4 ek majonéz
- 3-4 ek ecet
- 2 ek olivaolaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
A burgonyát héjával együtt megfőzzük, majd meghámozzuk, és nem túl kicsi darabokra vágjuk. A 2 dl zöldséglevest elkeverjük az ecettel, a mustárral, az olajjal, sóval, borssal és melegen öntjük a burgonyára. Közben felszeleteljük a zellerszárat, a lilahagymát, a paradicsomokat, az almát. Megpirítjuk a durvára vágott diót száraz serpenyőben és a petrezselyemzöldet is felaprítjuk. Minden zöldséget összekeverünk és elkészítjük az öntetet. A tejszínt kissé felverjük és hozzáadjuk a majonézt, (sót, borsot) majd a zöldségre öntjük és összeforgatjuk.
———
Vissza