Vegán rakott krumpli
2014.01.10 13:14
Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb krumpli
- magyaros gabona kolbász, (ízlés szerint)
- 250 ml zab tejszín
- 1 pohár szója joghurt
- 50 g bio margarin
- kb. 10 dkg tofu
- 2-3 evő kanál olíva olaj
- 1 kávéskanál tengeri só
- örőlt szerecsen dió
A krumplit egészben megfőzzük, amikor kihűlt, felkarikázzuk.
A zab tejszínt a sóval olíva olajjal és az örőlt szerecsen dióval elkeverjük. ( a tejszínből keveset félre teszünk a tálaláshoz).
A gabonakolbászt ” felkarikázzuk“.
A tofut sajt reszelőn lereszeljük.
Egy tűzálló tálat ki kenünk a margarinnal és sorban le rakjuk a hozzávalókat.
Egy sor krumpli, rá a kolbász, majd a tejszín és a tofu. Addig ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink, majd a tetejét megszórjuk a legvégén a tofuval.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 percig sütjük.
A maradék zab tejszínt a szója joghurttal elkeverjük és ezzel locsoljuk meg a tálalásnál.
———
Vissza