Vegán rakott krumpli

2014.01.10 13:14
Hozzávalók:
  • 5-6 db nagyobb krumpli
  • magyaros gabona kolbász, (ízlés szerint)
  • 250 ml zab tejszín
  • 1 pohár szója joghurt
  • 50 g bio margarin
  • kb. 10 dkg tofu
  • 2-3 evő kanál olíva olaj
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • örőlt szerecsen dió
 
A krumplit egészben megfőzzük, amikor kihűlt, felkarikázzuk.
A zab tejszínt a sóval olíva olajjal és az örőlt szerecsen dióval elkeverjük. ( a tejszínből keveset félre teszünk a tálaláshoz).
gabonakolbászt ” felkarikázzuk“.
tofut sajt reszelőn lereszeljük.
Egy tűzálló tálat ki kenünk a margarinnal és sorban le rakjuk a hozzávalókat.
Egy sor krumpli, rá a kolbász, majd a tejszín és a tofu. Addig ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink, majd a tetejét megszórjuk a legvégén a tofuval.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 percig sütjük.
A maradék zab tejszínt a szója joghurttal elkeverjük és ezzel locsoljuk meg a tálalásnál.
 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode