Vegán hagymaleves
2014.01.10 13:08
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
1/2 evőkanál vegamix, vagy levespor
3 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál teljes kiörlésű liszt
késhegynyi örőlt fekete bors
késhegynyi örőlt piros paprika
1.5 l víz
A hagymát apróra vágjuk, majd az olíva olajon a levesporral keverés mellett üvegesre pároljuk. Én nem sóztam külön mivel a levespor is tartalmaz sót és vigyázni kell, mert a hagymának is magas a szerves só tartalma és könnyen elsózhatjuk!
Majd amikor megpuhult, levesszük a tűzről és rászorjuk a lisztet, pirospaprikát, fekete borst és elkeverjük. Óvatosan felöntjük a vízzel és vissza tesszük főnni. Amikor felforrt, akkor tulajdonképpen készen is van! Picit hűlni hagyjuk és botmixerrel össze mixereljük.
Legfinomabb nekem reszelt növényi sajttal, vagy pirított kenyérkockákkal. Viszont a reszelt natúr tofuval is sűrűn tálalom!
https://www.fittanyuka.hu/vegan-hagyma-leves/
———
Vissza