Vargabéles eperöntettel
2014.05.03 03:20Hozzávalók:
- 1 cs réteslap
- 40 dkg túró
- 1 kispohár tejföl
- 25 dkg cérnametélt
- 2 db tojás
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 3-4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- (citromhéj)
- 40 dkg eper
A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a vaj felét. A túrót áttörjük és a cukorral (ízlés szerint adjunk hozzá cukrot), vaníliás cukorral, (citromhéjjal), a tojások sárgájával, a tejföllel, a mazsolával, (amit előtte beáztattunk). Felverjük a tojásfehérjét és végül ezt is a túróhoz adjuk illetve a metéltet is óvatosan hozzákeverjük. A maradék vajat megolvasztjuk. Elővesszük a tepsit, a réteslapokat egyenként belefektetjük (3-4 darabot) és minden réteslapot megkenünk olvasztott vajjal, ráfektetjük a maradéh réteslapokat szintén mindegyiket megkenjük vajjal, és 170 ° C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a tészta eper öntetet készítünk. Az epret megtisztítjuk és ízlés szerint pici cukorral összefőzzük.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza