Vargabéles eperöntettel

2014.05.03 03:20

Hozzávalók:

  • 1 cs réteslap
  • 40 dkg túró
  • 1 kispohár tejföl
  • 25 dkg cérnametélt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • (citromhéj)
  • 40 dkg eper

A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a vaj felét. A túrót áttörjük és a cukorral (ízlés szerint adjunk hozzá cukrot), vaníliás cukorral, (citromhéjjal), a tojások sárgájával, a tejföllel, a mazsolával, (amit előtte beáztattunk). Felverjük a tojásfehérjét és végül ezt is a túróhoz adjuk illetve a metéltet is óvatosan hozzákeverjük. A maradék vajat megolvasztjuk. Elővesszük a tepsit, a réteslapokat egyenként belefektetjük (3-4 darabot) és minden réteslapot megkenünk olvasztott vajjal, ráfektetjük a maradéh réteslapokat szintén mindegyiket megkenjük vajjal, és 170 ° C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Amíg sül a tészta eper öntetet készítünk. Az epret megtisztítjuk és ízlés szerint pici cukorral összefőzzük.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza