Vaníliás, sült almás rakott tészta
2014.01.24 09:58
Hozzávalók:

- 250 g tészta (most cérnametélt)
- 3 tojássárgája
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek nádcukor
- 2 maréknyi fagyasztott eper
- 1 tk vanília esszencia
- 2-3 alma, hámozva, magozva, szeletelve
- diónyi vaj a sütőtál kikenéséhez
- porcukor a tetejére
A tésztát kifőzőm, az almákat hámozás után kimagozom, szeletelem. Fél liter tejben, 3 ek nádcukorral megfőzöm a pudingot, kicsit hagyom hűlni, majd elkeverem benne a 3 tojássárgáját, belekeverem a vanília esszenciát (egy kis plusz vanília íz nem árt neki), a főtt tésztát, és jól összekeverem.
Egy kivajazott sütőtál, vagy tepsi aljára teszek egy réteg pudingos tésztát (kb. a felét), ráteszem az epreket, befedem a maradék tésztás keverékkel, a tetejére a szeletelt alma kerül. 180 C-fokos sütőben addig sütöm, míg egy kis színt kap az alma (20-25 perc).
eredeti recept:
https://gabojsza.cafeblog.hu/2012/11/04/vanilias-sult-almas-rakott-teszta/
———
Vissza