Vadas marhasült burgonyafánkkal
2013.12.15 22:07Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 csomag leveszöldség
- 5 ek. cukor
- só, bors, kakukkfű, borókabogyó
- 1/2 citrom
- 1-2 ek mustár
- 2 dl tejföl
A marhahúst megtűzdeljük a szalonnával, és besózzuk, beborsozzuk. A maradék szalonna zsírját kisütjük egy lábasban, a pörcöket kivesszük, és a zsírban a húst minden oldalon köbepirítjuk. A húst kivesszük, és a lábasba szórjuk az összevágott zöldségeket, a cukorral együtt, ha szép aranysárga, felengedjük húsalaplével, ízesítjük a fűszerekkel, és visszatesszük bele a húst. Addig pároljuk, amíg teljesen át nem puhul. Ezután kivesszük a léből, a tejföl, a mustár és a liszt keverékével behabarjuk, majd belefacsarjuk a citrom levét, majd az egészet leturmixoljuk. Szeletelve tálaljuk
Burgonyafánk
Hozzávalók:
· 30 dkg héjában főtt, hámozott, összetört burgonya
· 30 dkg rétesliszt
· 2 tojás sárgája
· kb. 1 dl langyos tej
· 2/3 csomag instant élesztő, vagy 2 dkg friss
· kb. 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
· pici őrölt bors
· kb. 1 teáskanál só
· olaj a sütéshez
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, letakarva langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát.
Kb. ujjnyi, közepesen forró olajban több részletben, mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük.
———
Vissza