Vadas marhasült burgonyafánkkal

2013.12.15 22:07

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 csomag leveszöldség
  • 5 ek. cukor
  • só, bors, kakukkfű, borókabogyó
  • 1/2 citrom
  • 1-2 ek mustár
  • 2 dl tejföl

 

A marhahúst megtűzdeljük a szalonnával, és besózzuk, beborsozzuk. A maradék szalonna zsírját kisütjük egy lábasban, a pörcöket kivesszük, és a zsírban a húst minden oldalon köbepirítjuk. A húst kivesszük, és a lábasba szórjuk az összevágott zöldségeket, a cukorral együtt, ha szép aranysárga, felengedjük húsalaplével, ízesítjük a fűszerekkel, és visszatesszük bele a húst. Addig pároljuk, amíg teljesen át nem puhul. Ezután kivesszük a léből, a tejföl, a mustár és a liszt keverékével behabarjuk, majd belefacsarjuk a citrom levét, majd az egészet leturmixoljuk. Szeletelve tálaljuk

 

Burgonyafánk

Hozzávalók:

·         30 dkg héjában főtt, hámozott, összetört burgonya

·         30 dkg rétesliszt

·         2 tojás sárgája

·         kb. 1 dl langyos tej

·         2/3 csomag instant élesztő, vagy 2 dkg friss

·         kb. 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

·         pici őrölt bors

·         kb. 1 teáskanál só

·          olaj a sütéshez

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, letakarva langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát.

Kb. ujjnyi, közepesen forró olajban több részletben, mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode