Ünnepi pulykatekercs
2013.12.11 00:37
Hozzávalók:
- · 50 dkg pulykamellfilé szeletelve
- · 1 csomag aszalt szilva (magozott)
- · 2-3 közepes fej hagyma
- · liszt
- · őrölt bors
- · pici fahéj
- · esetleg szerecsendió
- · só
- · olaj
- · víz
Elkészítés:
A pulykamelleket kiverjük, megsózzuk, mindegyik fűszerrel megszórjuk a szeleteket, majd rátesszük az aszalt szilvákat, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük a roládokat. Lisztbe forgatjuk őket, és pici olajon vagy margarinon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon aranyszínűre pirítjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Ne égjenek azért meg! A pirított hagymára rátesszük a göngyölegeinket, esetleg egy-két szem szilvát, ha maradt, és felöntjük vízzel, úgy, hogy épp ellepje a roládokat. Nem baj, ha itt-ott picit kikandikálnak. Lefedjük az egészet, és közepes lángon készre főzzük. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig sűrű a krémesre főtt hagymától.
———
Vissza