Ünnepi pulykatekercs

2013.12.11 00:37

 

Hozzávalók:

  • ·         50 dkg pulykamellfilé szeletelve
  • ·         1 csomag aszalt szilva (magozott)
  • ·         2-3 közepes fej hagyma
  • ·         liszt
  • ·         őrölt bors
  • ·         pici fahéj
  • ·         esetleg szerecsendió
  • ·         só
  • ·         olaj
  • ·         víz

Elkészítés:

A pulykamelleket kiverjük, megsózzuk, mindegyik fűszerrel megszórjuk a szeleteket, majd rátesszük az aszalt szilvákat, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük a roládokat. Lisztbe forgatjuk őket, és pici olajon vagy margarinon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon aranyszínűre pirítjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Ne égjenek azért meg! A pirított hagymára rátesszük a göngyölegeinket, esetleg egy-két szem szilvát, ha maradt, és felöntjük vízzel, úgy, hogy épp ellepje a roládokat. Nem baj, ha itt-ott picit kikandikálnak. Lefedjük az egészet, és közepes lángon készre főzzük. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig sűrű a krémesre főtt hagymától. 

Vissza