Ünnepi mákos guba

2013.12.20 22:10

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 db kifli
  • kb. 8 dl tej
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás fehérje

 

A tejet, a vajjal vagy margarinnal és a vaníliás cukorral felforraljuk és a felkarikázott kiflire öntjük. A darált mákot a porcukorral összekeverjük, és rászórjuk a kiflire. Az egészet egy kerek tortaformába öntjük, és forró sütőben megsütjük. A tojásfehérjét kicsi cukorral felverjük kemény habbá, majd nyomózsákba töltjük és megdíszítjük vele a „tortánk” tetejét.

Visszatoljuk a sütőbe néhány percre, hogy a hab rászáradjon és kész.

Vissza