Újhagymás omlett zöldsalátával
2014.01.25 16:48Hozzávalók:
2 evőkanál / fő sárgaborsó liszt
1/2 kk himalaya só
késhegynyi őrölt zöld bors
2-3 szál újhagyma
1 db kisebb cukkini
1 db sárgarépa
1 cikk fokhagyma
víz
kókusz olaj a sütéshez
A sárgaborsó lisztet elkeverjük a fűszerekkel, bele reszeljük a zöldségeket, a felaprított újhagymát és annyi vízzel keverjük össze, amíg egy sűrű palacsinta tészta sűrűségű masszát kapunk. Először mindig kevesebb vizet adjunk hozzá.
Diónyi olajat felhevítünk egy tapadásmentes edényben és egy evőkanál segítségével kis halmokat szedünk ki. A vékony szeletekre vágott sajtból, 1-2 szeletet a közepükre helyezünk, ha megsült, lapát segítségével a sajtos felületet és megsütjük. Majd melegen tálaljuk zöldekkel, salátával.
eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/ujhagymas-omlett-olvados-novenyi-sajttal/
———
Vissza