Tyúkhúsleves
2014.02.13 01:56Hozzávalók:
- ½ tyúk
- 2 cs leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa)
- 1 kisebb zeller
- kis kelkáposzta (nagyobb kelkáposzta negyede)
- 1 burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 petrezselyemzöld
- só, néhány szem egész bors, leveskocka
- cérnametélt
A tyúkot összedaraboljuk, megmossuk, kis vízben egyszer felforraljuk. Majd a vizet leöntjük, a húst lemossuk és feltesszük főni. Sóval, egész borssal, (tyúkhúsleves kockával) ízesítjük. Amikor elkezd forrni, a zöldségeket, petrezselyemzöldet beletesszük, és másfél órán át nagyon lassú tűzön forraljuk (csak gyöngyözzön). Ezután leszűrjük, cérnametéltet adunk hozzá.
———
Vissza