Tyúkhúsleves

2014.02.13 01:56

Hozzávalók:

  • ½ tyúk
  • 2 cs leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa)
  • 1 kisebb zeller
  • kis kelkáposzta (nagyobb kelkáposzta negyede)
  • 1 burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 petrezselyemzöld
  • só, néhány szem egész bors, leveskocka
  • cérnametélt

A tyúkot összedaraboljuk, megmossuk, kis vízben egyszer felforraljuk. Majd a vizet leöntjük, a húst lemossuk és feltesszük főni. Sóval, egész borssal, (tyúkhúsleves kockával) ízesítjük. Amikor elkezd forrni, a zöldségeket, petrezselyemzöldet beletesszük, és másfél órán át nagyon lassú tűzön forraljuk (csak gyöngyözzön). Ezután leszűrjük, cérnametéltet adunk hozzá.

Vissza