Túrós metélt

2014.03.15 03:20

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 50 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 8 dkg mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez

A tésztát megfőzzük. A túrót, a tejföllel, a cukorral, a tojások sárgájával, a puha vajjal, az áztatott mazsolával összekeverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt tésztát, azzal is összekeverjük, és végül összeforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjével. Egy tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk (esetleg meghintjük zsemlemorzsával is) ráöntjük a tésztát és kb. 180 ° C-os sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A tálalásnál megszórhatjuk vaníliás porcukorral a kockára vágott tésztát.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

 

Vissza