Túrógombóc

2014.01.27 22:51

Hozzávalók:Túrógombóc: 500 grams túró (curd cheese) 120 grams semolina 3 eggs 10 tablespoons breadcrumbs 2 tablespoons oil Powdered sugar Sour cream. Crumble the curd cheese in a bowl, add semolina, egg yolks, a bit of salt and combine. Beat egg whites until stiff and carefully fold into mixture. Make balls with wet hands and put them in slightly salty, boiling water. They are cooked when they rise to the surface. Roast breadcrumbs in oil and roll balls in it. Serve with sour cream and powdered sugar.

  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 3 dl tejföl
  • só, cukor
  • zsemlemorzsa
A túrót alaposan áttörjük, csipet sót és egy evőkanál cukrot és 1 tojást teszünk bele, majd elkeverjük. 
Apránként belekeverünk annyi búradarát, amelytől már nem lágy, de még nem kemény az állaga a tésztának. 
Kis ideig állni hagyjuk, majd gombócokat formálva forró, lobogó, sós vízben megfőzzük.
A gombócokat leszűrjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. 
Porcukorral elkevert tejföllel tálaljuk. 
 
 
  •  
  •  
Vissza