Töltött karalábé

2014.03.06 14:32

Hozzávalók:

  • 4 db zsenge karalábé
  • 25 dkg darálthús
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg rizs
  • 3 dl tej 
  • 3 kanál liszt
  • só, bors, olaj
A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, megdinszteljük. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 3 dl tej és 3 dl víz keverékével, beleszórunk 1 teáskanálnyi sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.

Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket.

 
Vissza