Töltött karalábé
2014.03.06 14:32Hozzávalók:
- 4 db zsenge karalábé
- 25 dkg darálthús
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 6 dkg rizs
- 3 dl tej
- 3 kanál liszt
- só, bors, olaj
A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, megdinszteljük. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 3 dl tej és 3 dl víz keverékével, beleszórunk 1 teáskanálnyi sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 3 dl tej és 3 dl víz keverékével, beleszórunk 1 teáskanálnyi sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket.
———
Vissza