Töltött káposzta
2013.12.11 00:25Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg darált sertés hús
- 1 köröm (négyfelé vágva)
- 0,70 dkg oldalas
- 2 evőkanál rizs
- 10 db kicsi káposzta levél
- hagyma, fokhagyma,só, bors, pirospaprika
Elkészítés_
Töltelék: hagymát pici zsíron megfonnyasztunk a darált húsra tesszük, a fűszerezzük,(só, bors) a rizst belekeverjük. A káposzta levelekbe a húst beletekerjük.
1 fej vöröshagymát kevés zsíron megpárolunk, körmöt, oldalast , megpároljuk, kevés lisztet és pirospaprikát beleteszünk, majd a káposzta felét rátesszük, jöhetnek a káposztalevélbe csavart húsgombócok és a káposzta másik fele. Só, bors, 1 fej fokhagyma, annyi víz ami ellepi.
2-3 órán át lassú főzzük. Ha a vizet elforrja, utántöltjük
———
Vissza