Töltött káposzta

2013.12.11 00:25

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg darált sertés hús
  • 1 köröm (négyfelé vágva)
  • 0,70 dkg oldalas
  • 2 evőkanál rizs
  • 10 db kicsi káposzta levél
  • hagyma, fokhagyma,só, bors, pirospaprika

Elkészítés_

Töltelék: hagymát pici zsíron megfonnyasztunk a darált húsra tesszük, a fűszerezzük,(só, bors) a rizst belekeverjük. A káposzta levelekbe a húst beletekerjük.

1 fej vöröshagymát kevés zsíron megpárolunk, körmöt, oldalast , megpároljuk, kevés lisztet és pirospaprikát beleteszünk, majd a káposzta felét rátesszük, jöhetnek a káposztalevélbe csavart húsgombócok és a káposzta másik fele. Só, bors, 1 fej fokhagyma, annyi víz ami ellepi.

2-3 órán át lassú főzzük. Ha a vizet elforrja, utántöltjük

Vissza