Tökfőzelék szezámos fasírttal – Kerti vegyes saláta

2014.01.25 17:00

Hozzávalok: ( 4 fő részére)

1 közepes tök
oliva olaj
1 kávéskanál tengeri só
4 evőkanál barna rizsliszt ( sűrítéshez)
1 250ml növényi tejszín ( Pl.: zab,- vagy rizs tejszín )
1 kis dobozos szójajoghurt
friss kapor apróra vágva
1/2 citrom leve

A tököt ha zsenge nem tisztítom meg a héjjától, csak lereszelem, kevés oliva olajon a sóval megpárolom, ha megpuhult felöntöm a növényi tejszínnel és belekeverem a barna rizslisztet. Kevergetés melett tovább főzőm amíg a kívánt sűrűséget eléri.
Majd hozzákeverem a szójajoghurtot, ízesítem kevés fokhagymával és az apróra vágott kaporral, fél citrom levével savanyítom.

Szezámos fasírt:

250g szezámos fasírtpor 
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál oliva olaj
zsemlemorzsa 
pálmazsír , vagy olaj a sütéshez. 
250ml víz

Az előre előkészített fasírtport felöntöm a meleg vízzel, összekeverem és kb. 20 percig pihentetem, majd pogácsákat formálok belőle és a zsemlemorzsában meghenpergetem, az előre forrósított pálma zsírban, vagy olajban aranybarnára sütöm!

Süthető sütőben is zsiradék nélkűl.

Vissza