Tökfőzelék sertéspörkölttel

2014.04.26 02:24

Hozzávalók:

Tökfőzelék

 
  • 1 kg gyalult tök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs kapor
  •  
  • 1 kispohár tejföl
  • olaj, liszt, só, pirospaprika

Sertéspörkölt

  • 50 dkg lapocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • olaj, só, pirospaprika

Tökfőzelék

Az olajon (kb. 2 ek) megpirítjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd rárakjuk a tököt, megsózzuk, összeforgatjuk, fűszerezzük a finomra vágott kaporral, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük 1 ek liszttel és besűrítjük vele a főzeléket.

Sertéspörkölt

A hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghintjük, majd hozzátesszük a felkockázott húst, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát és lefedve puhára pároljuk.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza