Tökfőzelék sertéspörkölttel
2014.04.26 02:24Hozzávalók:
Tökfőzelék
- 1 kg gyalult tök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 cs kapor
- 1 kispohár tejföl
- olaj, liszt, só, pirospaprika
Sertéspörkölt
- 50 dkg lapocka
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- olaj, só, pirospaprika
Tökfőzelék
Az olajon (kb. 2 ek) megpirítjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd rárakjuk a tököt, megsózzuk, összeforgatjuk, fűszerezzük a finomra vágott kaporral, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük 1 ek liszttel és besűrítjük vele a főzeléket.
Sertéspörkölt
A hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghintjük, majd hozzátesszük a felkockázott húst, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát és lefedve puhára pároljuk.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza