Tiroli almásrétes

2014.02.06 00:32

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 80 dkg alma
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula
  • 1 citrom
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • fél tk őrölt fahéj
  • (fél dl rum)

A tészta hozzávalóit pici sóval, és 2 ek vízzel összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.

Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a mandulát összetörjük vagy ledaráljuk. Felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fahéjat, és folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Az almához adjuk a pirított morzsát, és a többi hozzávalót, a mazsolát, az aszalt áfonyát, a mandulát, a rumot, a citrom héját és levét, a cukrot, és az egészet összekeverjük.

A tésztát kétfelé vágjuk, majd az egyiket egy lisztezett konyharuhán kb. 25 x 30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rátesszük a töltelék felét és a konyharuha segítségével feltekerjük. A másik adagot is így készítjük el. A rudakat egy tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 180 ° C-on pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Vissza