Tepsis zöldség kölessel
2014.01.17 11:56
Hozzávalók:
1-2 db közepes cukkini
1 db padlizsán
pár szem koktél paradicsom
2-3 szál újhagyma
2-3 cikk fokhagyma
kókusz olaj
1 kk himalaya só
kakukkfű
250 ml növényi tejszín
200 g köles
1 db bio zöldségleves kocka
növényi sajt a tetejére
A kölest alaposan megmossuk, majd 3szoros mennyiségű vízben a leveskockával együtt puhára főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk és kókusz olajjal kikent tepsire halmozzuk, összekeverjük.
Sózzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, lefóliázzuk és előmelegített sütőben 180 C fokon előpároljuk.
A tejszínt összekeverjük a préselt fokhagymával, sózzuk még ha szükséges.
Miután kissé megpuhultak a zöldségek, hozzákeverjük a kifőtt kölest, leöntjük a tejszínnel, tetejére vékony szeletekben olvadó, növényi sajtot szeletelünk és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, amíg összesül.
Eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/tejszines-tepsis-zoldseg-kolessel/
———
Vissza