Tepsiben sült sajtos csirkecombok
2014.02.13 02:00Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb (kettévágva),
- 10 dkg füstölt szalonna, vagy szeletelt bacon szalonna
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg burgonya
- 15 dkg trappista sajt
- só, bors, pirospaprika
Fűszereket egy tálban összekeverjük, a húsokat ezzel bedörzsöljük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A szalonnát a tepsibe tesszük, a karikára vágott burgonyát ráhelyezzük, megsózzuk, majd a karikára vágott paradicsomot és paprikát rárakjuk. Az így elkészített alapra ráhelyezzük a csirkecombokat, majd 1 órát fólia alatt sütjük. (Egyszer - kétszer megfordítjuk) Az utolsó 15 percben a reszelt sajtot rászórjuk, és fólia nélkül pirítjuk.
———
Vissza