Tepsiben sült csirke zöldségekkel

2014.02.06 00:29

Hozzávalók:

  • 1 egész sütni való csirke
  • 50 dkg burgonya (aprószemű)
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 zöldpaprika
  • 15 dkg fekete olivabogyó
  • 2 dl zöldségleves
  • só, bors, pirospaprika
  • olivaolaj

A sót, a borsot, és a pirospaprikát elkeverjük 2 ek olivaolajban, és megkenjük vele a csirke bőrét. Tepsibe tesszük és kb. 180 ° C-os sütőben 25 percig sütjük. Amíg a hús sül, a burgonyát alaposan megmossuk, és héjával együtt négyfelé vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a zöldpaprikát és a hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben kb. 2 ek olivaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Végül megsózzuk, és a csirkéhez adjuk a zöldségeket és az olivabogyókat is, felöntjük a levessel és a sütőbe visszatolva kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode