Tepsiben sült csirke zöldségekkel
2014.02.06 00:29Hozzávalók:
- 1 egész sütni való csirke
- 50 dkg burgonya (aprószemű)
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 zöldpaprika
- 15 dkg fekete olivabogyó
- 2 dl zöldségleves
- só, bors, pirospaprika
- olivaolaj
A sót, a borsot, és a pirospaprikát elkeverjük 2 ek olivaolajban, és megkenjük vele a csirke bőrét. Tepsibe tesszük és kb. 180 ° C-os sütőben 25 percig sütjük. Amíg a hús sül, a burgonyát alaposan megmossuk, és héjával együtt négyfelé vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a zöldpaprikát és a hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben kb. 2 ek olivaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Végül megsózzuk, és a csirkéhez adjuk a zöldségeket és az olivabogyókat is, felöntjük a levessel és a sütőbe visszatolva kb. 40 perc alatt készre sütjük.
———
Vissza