Tejszínes zöldségfőzelék
2014.02.07 02:44Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb burgonya
- 20 dkg zöldborsó (konzerv)
- petrezselyem
- 2 dl tejszín
- só
- 2-2,5 ek. liszt vagy étkezési keményítő
- (babérlevél, köménymag, bors, aki szereti)
A zöldségeket apró kockára vágjuk és feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen elfedje. Megsózzuk, (aki szereti, rakhat bele 1 babérlevelet, köménymagot, és borsot is) és amikor a zöldségek már majdnem puhák a borsót is hozzáadjuk. Ha minden puha, a tejszínt elkeverjük a liszttel, vagy keményítővel, és besűrítjük vele a főzeléket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és még 1-2 percig főzzük.
———
Vissza