Tejszínes zöldségfőzelék

2014.02.07 02:44

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb burgonya
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2-2,5 ek. liszt vagy étkezési keményítő
  • (babérlevél, köménymag, bors, aki szereti)

A zöldségeket apró kockára vágjuk és feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen elfedje. Megsózzuk, (aki szereti, rakhat bele 1 babérlevelet, köménymagot, és borsot is) és amikor a zöldségek már majdnem puhák a borsót is hozzáadjuk. Ha minden puha, a tejszínt elkeverjük a liszttel, vagy keményítővel, és besűrítjük vele a főzeléket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és még 1-2 percig főzzük.

Vissza