Tejszínes sajtos pulykamell basmati rizzsel
2014.04.26 02:34Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 3 dl tejszín
- 30 dkg trappista sajt
- 2 tojás
- 1 cs petrezselyem
- liszt
- só, bors, ételízesítő, szerecsendió
- vaj vagy olaj
- 25 dkg basmati rizs
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egy kisebb tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, (vagy vékonyan olajozunk) és a hússzeleteket egymás mellé és egymásra helyezzünk (lehetőleg több réteg kerüljön egymásra). A maradék reszelt sajtot a hús tetején eligazítjuk, majd ráöntjük a tejszínes mártást. A tejszínes mártáshoz a tejszínt elkeverjük, fűszerekkel, apróra vágott petrezselyemzölddel, ételízesítővel, szerecsendióval ízlés szerint. Forró sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Tálalásnál felszeleteljük a húst és párolt basmati rizst kínálunk hozzá.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza