Tejszínes sajtos pulykamell basmati rizzsel

2014.04.26 02:34

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 1 cs petrezselyem
  • liszt
  • só, bors, ételízesítő, szerecsendió
  • vaj vagy olaj
  • 25 dkg basmati rizs

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egy kisebb tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, (vagy vékonyan olajozunk) és a hússzeleteket egymás mellé és egymásra helyezzünk (lehetőleg több réteg kerüljön egymásra). A maradék reszelt sajtot a hús tetején eligazítjuk, majd ráöntjük a tejszínes mártást. A tejszínes mártáshoz a tejszínt elkeverjük, fűszerekkel, apróra vágott petrezselyemzölddel, ételízesítővel, szerecsendióval ízlés szerint. Forró sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Tálalásnál felszeleteljük a húst és párolt basmati rizst kínálunk hozzá.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode