Tejszínes parajfőzelék tojással
2014.03.06 21:51Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 1 csipet szódabikarbóna
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 2 ek liszt
- 1 szikkadt zsemle
- só, bors
- 6 db krumpli
- 6 tojás
Elkészítés:
A parajleveleket jól megmossuk, majd a sót és a szódabikarbónát vízzel elkeverjük, felforraljuk, és beletesszük a parajt. Amikor újra felforrt, leszűrjük, és felaprítjuk a leveleket.
Az olajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a parajt, majd a tejet és 2 dl vizet isbelekeverünk. Lassan forraljuk, közben a zsemlét tejbe áztatjuk majd kicsavarjuk. Végül a tejszínnel együtt belekeverjük a főzelékbe, és fűszerezzük.
Főtt vagy tükörtojással és tört krumplival tálaljuk.
Az olajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a parajt, majd a tejet és 2 dl vizet isbelekeverünk. Lassan forraljuk, közben a zsemlét tejbe áztatjuk majd kicsavarjuk. Végül a tejszínnel együtt belekeverjük a főzelékbe, és fűszerezzük.
Főtt vagy tükörtojással és tört krumplival tálaljuk.
———
Vissza