Tejszínes parajfőzelék tojással

2014.03.06 21:51

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 szikkadt zsemle
  • só, bors
  • 6 db krumpli
  • 6 tojás
Elkészítés:
A parajleveleket jól megmossuk, majd a sót és a szódabikarbónát vízzel elkeverjük, felforraljuk, és beletesszük a parajt. Amikor újra felforrt, leszűrjük, és felaprítjuk a leveleket.
Az olajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a parajt, majd a tejet és 2 dl vizet isbelekeverünk. Lassan forraljuk, közben a zsemlét tejbe áztatjuk majd kicsavarjuk. Végül a tejszínnel együtt belekeverjük a főzelékbe, és fűszerezzük.
Főtt vagy tükörtojással és tört krumplival tálaljuk.
Vissza