"Tejszínes"- kukoricás Lasagna
2014.01.10 12:56Hozzávalók:
8-9 db durum lasagna lap
200 g kukorica
1 db kisebb cukkini
1 fej vöröshagyma
2 maréknyi friss spenótlevél
1/2 db padlizsán
200 g csiperke gomba
Besamell mártáshoz:
2-3 evőkanál fehér tönkölyliszt vagy zabliszt
500 ml szójatej – édesítés nélküli!
1 evőkanál kókusz olaj
2 kk himalaya só
késhegyni őrölt kardamon
késhegynyi őrölt zöld bors
2 cikk fokhagyma
A zöldségeket előkészítjük: a cukkinit, hagymát, gombát, padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. Mindig kérdés, hogy a padlizsánt lehéjazzuk-e? A válaszom nem, a héja ehető, viszont aki nem szereti nyugodtan lehéjjazhatja. A kukoricát kevés vízzel és sóval puhára pároljuk, a spenótleveleket csak megmossuk.
Elkészítjük a besamelt:
A felmelegített kókuszolajon, alacsony hőfokon, vagy lángon a lisztet csomómentesre keverjük kézi habverő segítségével és állandó keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Addig kavarjuk ameddig besűrűsödik. Ízesítjük a kardamonnal, zöld borssal, fokhagymával.
Egy tűzálló szögletes vagy téglalap alakú tálat kikenünk kevés olajjal és keveset öntünk a besamell mártásból erre rétegezzük a lasagne lapokat ( én olyat vásároltam amelyet nem szükséges előfőzni, ez fel van tüntetve a csomagoláson). Majd újabb besamell réteg következik és jöhetnek a zöldségek: kukorica, hagyma, stb. Újabb lasagne lapok következnek, most újra zöldségek és befejezésként, legvégén a besamell mártás.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni!
eredeti recept:
———
Vissza