Tejszínes karfiolleves
2014.01.16 14:19
Hozzávalók: 
1 db kis fej karfiol
3-4 db krumpli
200 ml növényi tejszín ( kókusz tejszín )
1 db bio zöldség leves kocka
1 kávéskanálnyi kukorica keményítő
2 kávéskanálnyi himalaya só
1,5 l víz
rózsa bors
4 evőkanálnyi tökmag
2 evőkanál olíva olaj, vagy kókusz olaj
friss petrezselyem zöldje
A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit lehéjazzuk, majd kockákra vágjuk és az olajon enyhén megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, leves kockával együtt a lassú tűzön puhára főzzük.
A növényi tejszínt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez, meglobbantjuk.
Tálaláskor meghintjük a nyers tökmaggal és az aprított petrezselyem zölddel, frissen darált
rózsa borssal megszórjuk.
eredeti recept:
———
Vissza