Tejfölös fokhagymás pulykamell (pulykatokány)
2014.05.03 03:35Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 40 dkg gomba
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagypohár tejföl
- 1 cs petrezselyemzöld
- só, bors
- mustár
- olaj
- 1 cs orsótészta
A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és amíg a gombát felszeleteljük, állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a husit és kiszedjük, majd a visszamaradt olajra dobjuk a gombát. Ha a gomba levet ereszt visszarakjuk a hússzeleteket, átforgatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet a tejfölben elkevert zúzott fokhagymát, ízlés szerint mustárt, és ha szükséges még sót, borsot, ezután kis lángon puhára pároljuk. Amíg elkészül a hús, főzzünk hozzá orsótésztát.
Köretként rizst, burgonyát, tésztát kínálhatunk.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza