Tejfölös fokhagymás pulykamell (pulykatokány)

2014.05.03 03:35

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 40 dkg gomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagypohár tejföl
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, bors
  • mustár
  • olaj
  • 1 cs orsótészta

A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és amíg a gombát felszeleteljük, állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a husit és kiszedjük, majd a visszamaradt olajra dobjuk a gombát. Ha a gomba levet ereszt visszarakjuk a hússzeleteket, átforgatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet a tejfölben elkevert zúzott fokhagymát, ízlés szerint mustárt, és ha szükséges még sót, borsot, ezután kis lángon puhára pároljuk. Amíg elkészül a hús, főzzünk hozzá orsótésztát.

Köretként rizst, burgonyát, tésztát kínálhatunk.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza