Tejfölös burgonyaleves vajgaluskával

2013.12.15 22:04

Hozzávalók:

  • 4-5 burgonya
  • 1 hagyma
  • 1 szál kolbász
  • (szalonna, paprika, paradicsom is tehető bele ízlés szerint)
  • só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • olaj
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin

 

Egy kevés olajon lepirítjuk a kolbászt (szalonnát) és az apró kockára vágott hagymát, majd hozzá tesszük a kockára vágott burgonyát is és néhány percig tovább pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel és megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő, esetleg paradicsom, paprika, ízlés szerint). Amikor félig megpuhult a burgonya, beleszaggatjuk a vajgaluskát. A vajgaluskához a tojást, a vajat vagy margarint, pici sót és annyi lisztet keverünk össze, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. Végül habarást készítünk, a tejfölt és kb. 2 evőkanál lisztet összekeverünk, és behabarjuk a levest.

Vissza