Tejfölös burgonyaleves vajgaluskával
2013.12.15 22:04Hozzávalók:
- 4-5 burgonya
- 1 hagyma
- 1 szál kolbász
- (szalonna, paprika, paradicsom is tehető bele ízlés szerint)
- só, bors, ételízesítő, pirospaprika
- olaj
- 2-3 evőkanál tejföl
- liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
Egy kevés olajon lepirítjuk a kolbászt (szalonnát) és az apró kockára vágott hagymát, majd hozzá tesszük a kockára vágott burgonyát is és néhány percig tovább pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel és megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő, esetleg paradicsom, paprika, ízlés szerint). Amikor félig megpuhult a burgonya, beleszaggatjuk a vajgaluskát. A vajgaluskához a tojást, a vajat vagy margarint, pici sót és annyi lisztet keverünk össze, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. Végül habarást készítünk, a tejfölt és kb. 2 evőkanál lisztet összekeverünk, és behabarjuk a levest.
———
Vissza