Tárkonyos raguleves
2014.02.06 00:22Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemellfilé
- 1 póréhagyma
- 25 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó (konzerv)
- 1 sárgarépa
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 2 db tyúkhúsleves, csontleves, vagy erőleves kocka
- tárkony
- olaj
- pici liszt
A póréhagymát felkarikázzuk, és felét pici olajon megdinszteljük. A csirkemellet apró kockára vágva a hagymára dobjuk, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, persze a sóval óvatosan bánjunk, hiszen az alaplé is sós lesz. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, és a maradék póréhagymát és felöntjük az alaplével (kb. 1-1,5 vízben feloldott két leveskocka). Ha a répa félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót is. Ha már minden puha, akkor a tejszínnel elkevert liszttel (vagy keményítővel) besűrítjük a levest és végül friss, apróra vágott tárkonnyal ízesítjük.
———
Vissza