Tárkonyos raguleves

2014.02.06 00:22

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemellfilé
  • 1 póréhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 1 sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 2 db tyúkhúsleves, csontleves, vagy erőleves kocka
  • tárkony
  • olaj
  • pici liszt

A póréhagymát felkarikázzuk, és felét pici olajon megdinszteljük. A csirkemellet apró kockára vágva a hagymára dobjuk, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, persze a sóval óvatosan bánjunk, hiszen az alaplé is sós lesz. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, és a maradék póréhagymát és felöntjük az alaplével (kb. 1-1,5 vízben feloldott két leveskocka). Ha a répa félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót is. Ha már minden puha, akkor a tejszínnel elkevert liszttel (vagy keményítővel) besűrítjük a levest és végül friss, apróra vágott tárkonnyal ízesítjük.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode