Tárkonyos krumplileves
2014.01.24 09:55
Hozzávalók 4 főre:
- fél kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek darált (házi) paprikakrém
- 2 babérlevél
- só és frissen őrölt bors
- 3-4 ek tárkonyecet, valamennyi tárkonnyal
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
Az aprított hagymát üvegesre dinsztelem az olajon, hozzáadom a paprikakrémet, sózom, borsozom, hozzáadom a kockákra vágott, előzőleg meghámozott krumplit, a babérleveleket, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és puhára főzöm.
Összekeverem a tárkonyos borecetet, az aprított tárkonyt az enyhén felvert tojással és tejföllel. Egy merőkanálnyi forró levest hozzáadva hőkiegyenlítést végzek, majd belekeverem az egészet a levesbe és azonnal elzárom alatta a tüzet.
eredeti recept:
https://gabojsza.cafeblog.hu/2012/03/01/tarkonyos-krumplileves/
———
Vissza