Tárkonyos krumplileves

2014.01.24 09:55
Hozzávalók 4 főre:

 

  • fél kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 3 ek olaj 
  • 2 ek darált (házi) paprikakrém
  • 2 babérlevél
  • só és frissen őrölt bors
  • 3-4 ek tárkonyecet, valamennyi tárkonnyal
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl

Az aprított hagymát üvegesre dinsztelem az olajon, hozzáadom a paprikakrémet, sózom, borsozom, hozzáadom a kockákra vágott, előzőleg meghámozott krumplit, a babérleveleket, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és puhára főzöm.

 

 

Összekeverem a tárkonyos borecetet, az aprított tárkonyt az enyhén felvert tojással és tejföllel. Egy merőkanálnyi forró levest hozzáadva hőkiegyenlítést végzek, majd belekeverem az egészet a levesbe és azonnal elzárom alatta a tüzet.

 

eredeti recept:

https://gabojsza.cafeblog.hu/2012/03/01/tarkonyos-krumplileves/

Vissza