Tárkonyos fácánleves

2013.12.11 00:31

 

Hozzávalók:

·         1 egész fácán

·         1 kg vegyes zöldség

·         1 vöröshagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         2 tojás

·         1 dl főzőtejszín

·         40 dkg főtt rizs

·         10 szem egész feketebors

·         só, bors

·         1 csomag petrezselyemzöld

·         lehetőség szerint friss tárkony

A megtisztított fácánból a zöldségekkel és a fűszerekkel lassú tűzön húslevest főzünk (kb. 4 liter vízben). A puhára főtt húst kiszedjük, és miután kihűlt, a csontról leszedjük és ledaráljuk. A ledarált főtt húst a tojásokkal, a rizzsel, az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és persze sóval és borssal ízesítjük. A masszából gombócokat formálunk, és forró sós vízben kifőzzük. A leveshez hozzákeverjük a tejszínt és megforraljuk, majd megszórjuk apróra vágott tárkonnyal és a húsgombócokra merve tálaljuk.

Vissza