Tárkonyos fácánleves
2013.12.11 00:31
Hozzávalók:
· 1 egész fácán
· 1 kg vegyes zöldség
· 1 vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 tojás
· 1 dl főzőtejszín
· 40 dkg főtt rizs
· 10 szem egész feketebors
· só, bors
· 1 csomag petrezselyemzöld
· lehetőség szerint friss tárkony
A megtisztított fácánból a zöldségekkel és a fűszerekkel lassú tűzön húslevest főzünk (kb. 4 liter vízben). A puhára főtt húst kiszedjük, és miután kihűlt, a csontról leszedjük és ledaráljuk. A ledarált főtt húst a tojásokkal, a rizzsel, az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és persze sóval és borssal ízesítjük. A masszából gombócokat formálunk, és forró sós vízben kifőzzük. A leveshez hozzákeverjük a tejszínt és megforraljuk, majd megszórjuk apróra vágott tárkonnyal és a húsgombócokra merve tálaljuk.
———
Vissza