Tarhonyás hús
2014.03.29 04:33Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 50 dkg tarhonya
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1-1 paprika és paradicsom
- pirospaprika
- só
- olaj
- 50 dkg csalamádé
Pörköltet készítünk.
A húst kisebb kockákra vágjuk, és apró kockákra vágjuk a hagymát is. A hagymát olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a húst, kevergetve megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, fűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát és puhára főzzük. Közben elkészítjük a tarhonyát. Pici olajon a tarhonyát megpirítjuk, felengedjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amikor a hús is, és a tarhonya is kész, összeforgatjuk és csalamádéval tálaljuk.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza