Tarhonyaleves
2014.01.25 11:31Hozzávalók:
- 10-12 dkg tarhonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- petrezselyemzöld
- só, pirospaprika, ételízesítő
- olaj
A szalonnát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, aztán beledobjuk a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, és felkockázott burgonyát, és sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és készre főzzük.
———
Vissza