Tarhonyaleves

2014.01.25 11:31

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg tarhonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • petrezselyemzöld
  • só, pirospaprika, ételízesítő
  • olaj

A szalonnát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, aztán beledobjuk a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, és felkockázott burgonyát, és sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és készre főzzük.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode