Tagliatelle paradicsomos padlizsánnal

2014.01.25 17:02

Hozzávalók:

1 db nagyobb padlizsán

2-3 evőkanál olíva olaj

2 db lédús paradicsom

1 doboz ( 350 ml ) paszírozott paradicsom szósz

100 g szárított paradicsom

2 kávéskanál szárított bazsalikom

2 cikk fokhagyma

 

A padlizsánt, paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és olíva olajon kevés sóval
megpároljuk.

Tipp: Először a fokhagyma után a paradicsomot és ne a padlizsánt dobjuk rá az olajra mivel a padlizsánt szivacsként viselkedik és gyorsan felszívja az olajat.


Kevés vizet is önthetünk alá és lefedve kb. 10 percig főzzük. Majd felöntjük a paradicsom szósszal, meg fűszerezzük a bazsalikommal, a préselt fokhagymával és még kb. 5 percig együtt főzzük!

Vissza