Sztíriai metélt

2014.01.04 22:53

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 2-3 kanál cukor
  • 4 dkg margarin
  • kevés vaj,vazsemlemorzsa
Elkészítés:
 
 A túrót alaposan áttörjük, 1 tojással, kevés (1-2 kanál) tejföllel, sóval és 1-2 kanál liszttel összegyúrjuk. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá addig, míg nyújtható állagú nem lesz. Az így kapott tésztát apró, laza nudlikra formázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük.    Lecsöpögtetjük és egy vajjal, morzsával kikent tepsibe tesszük.  
Az öntethez a 3 tojás sárgáját 4 dkg margarinnal, 2 kanál cukorral és a maradék tejföllel kikeverjük, majd a felvert toásfehérjével lazán összekeverjük. 
Az öntetet a galuskákra öntjük és 180 fokon kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük. 
 
 
Vissza