Szilveszteri malackák
2013.12.28 01:45Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg tehéntúró
- 14 dkg porcukor
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 ek tej
- 12 ek olaj
- mazsola vagy bármilyen aszalt gyümölcs
- 1 tojás
A túrót összekeverjük a tejjel, az olajjal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a túrós masszához. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. A tésztából minden malackához két kerek formát szaggatunk, az egyiket félbevágjuk, ezek lesznek a fülek. Egy kisebb kör alakú formával kiszaggatjuk a malacka orrát. A tojást felverjük megkenjük vele a malacka arcát, majd a helyére rakjuk a füleket és az orrot. Végül az egész malackát megkenjük tojással. Az orrlukakat kissé benyomjuk egy pálcikával, a szemek helyére pedig mazsolát vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt teszünk. Előmelegített sütőben 180 – 200 ° C-on pirosra sütjük a malackákat.
———
Vissza