Szilveszteri lencseleves

2013.12.27 18:34

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • só, ételízesítő, olaj, liszt, pirospaprika

Az átválogatott lencsét 2-3 órára beáztatjuk, a főzés előtt. A lencsét leszűrjük, majd hideg vízben felrakjuk főni a karikára szeletelt zöldségekkel ás a vöröshagymával együtt. A levest ízesítjük sóval, ételízesítővel, és babérlevéllel. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak belerakjuk a felszeletelt füstölt kolbászt. A végén fokhagymás rántást készítünk, amit meghintünk pirospaprikával, és berántjuk a levest.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode