Szezámos gabona – fasírtkenyér sárgarépás krumplipürével

2014.01.17 22:21

Hozzávalók:
 

100 g zabpehely
50 g szezámpehely
50 g árpapehely
50 g rozspehely
50 g lenmagpehely
2-3 evőkanálnyi napraforgó mag
1 evőkanálnyi szezámmag
3 evőkanál kukorica vagy burgonya keményítő
1/2 tasak foszfátmentes sütőpor

2 cikk préselt fokhagyma
1/2 vöröshagyma
1 kk himalaya só
1 kk édes pirospaprika
késhegynyi őrölt zöld bors
3-4 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj

friss, aprított petrezselyemzöld
1-2 szál sárgarépa
1 db kisebb cukkini

Az összetevőket ( kivéve hagyma, zöldségek) egy keverő tálban összekeverjük és hozzáadunk 300-400 ml meleg vizet. Elkeverjük és pihentetjük 20-30 percet. Hozzá adjuk a lereszelt hagymát ( sajt reszelőn) és a szintén lereszelt cukkinit, sárgarépát. Összedolgozzuk és egy kiolajozott tűzálló tálba egyengetjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25 – 30 percig sütjük. Tálalás előtt tetejét meglocsoljuk kevés hidegen sajtolt olíva olajjal

Sárgarépás krumplipüré:

-          3-4 szál sárgarépa,

-           0,5 kg hámozott burgonya,

-          késhegynyi őrölt szerecsendió,

-          1 evőkanál bio margarin,

-          200 ml növényi tejszín.

A krumplit és a sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük és krumpli törővel áttörjük, majd fűszerezzük és hozzákeverjük a bio margarint és tejszínt.

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/szezamos-gabona-fasirtkenyer/

 

Vissza