Szezámmagos rántott csirkemell petrezselymes újburgonyával és vegyes salátával

2014.04.26 02:28

Hozzávalók:

Szezámmagos rántott csirkemell:

  • 2 db csirkemell (kb. 1 kg)
  • 2-3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • só. bors
  • olaj

Petrezselymes újburgonya

  • 60 dkg újburgonya
  • 2 cs petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj

Vegyes saláta

  • 50 dkg előkészített saláta (jégsaláta, uborka, kukorica, paprika)
  • citromlé
  • olivaolaj
  • só, bors

 

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, és a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket és olajban megsütjük.

Az újburgonyát sós vízben megmossuk, és kicsit állni hagyjuk, majd a héját ledörzsöljük. Egy nagyobb edényben felmelegítjük a vajat, és rárakjuk a burgonyát (a nagyobbakat félbe vághatjuk) közepes lángon kissé megpirítjuk, majd a lángot mérsékelve puhára pároljuk. Amikor már kissé pirulni kezd, megsózzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. (Ha az edényt inkább csak rázogatjuk és nem kevergetjük, akkor nem törik össze a burgonya.)

Az előkészített salátát ízlés szerint elkészített öntettel locsoljuk meg. 0,5 dl olivaolaj, fél citrom citrom leve, só, bors.

 

Dinner for home, több mint élelemiszer házhozszállítás!

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode