Szezámmagos rántott csirkemell petrezselymes újburgonyával és vegyes salátával
2014.04.26 02:28Hozzávalók:
Szezámmagos rántott csirkemell:
- 2 db csirkemell (kb. 1 kg)
- 2-3 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- só. bors
- olaj
Petrezselymes újburgonya
- 60 dkg újburgonya
- 2 cs petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- só
Vegyes saláta
- 50 dkg előkészített saláta (jégsaláta, uborka, kukorica, paprika)
- citromlé
- olivaolaj
- só, bors
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, és a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket és olajban megsütjük.
Az újburgonyát sós vízben megmossuk, és kicsit állni hagyjuk, majd a héját ledörzsöljük. Egy nagyobb edényben felmelegítjük a vajat, és rárakjuk a burgonyát (a nagyobbakat félbe vághatjuk) közepes lángon kissé megpirítjuk, majd a lángot mérsékelve puhára pároljuk. Amikor már kissé pirulni kezd, megsózzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. (Ha az edényt inkább csak rázogatjuk és nem kevergetjük, akkor nem törik össze a burgonya.)
Az előkészített salátát ízlés szerint elkészített öntettel locsoljuk meg. 0,5 dl olivaolaj, fél citrom citrom leve, só, bors.
Dinner for home, több mint élelemiszer házhozszállítás!
———
Vissza