Székelykáposzta Fittanyuka módon
2014.01.25 16:56Hozzávalók:
750 g Savanyú, vágott káposzta, természetes savanyítású, nem ecetes!
2 fej vöröshagyma
2 kk édesnemes őrölt piros paprika
1 kk őrölt kömény
1 kk himalaya só
1/2 kk őrölt fekete bors
1/2 kk morzsolt borsika fű
friss kapor apróra vágva
1 db piros kaliforniai paprika
3 cikk fokhagyma
2 evőkanál kókusz olaj
8 evőkanál barna rizs előre megfőzve
250 g szejtán
A káposztát előre megfőzzük annyi vízben amennyi ellepi, éppen roppanósra. Közben a hagymát, paprikát apró kockára vágjuk és a kókusz olajon puhára pároljuk, gyakorlatilag készítünk egy pörkölt alapot, mint a hagyományos verziónál, fűszerezzük a piros paprikával, sóval, borssal, köménnyel és hozzáadjuk a felkockázott szejtánt, káposztát, főzött barna rizst, hozzáadjuk a préselt fokhagymát is. Az egészet fedő alatt 5-10 perc alatt összefőzzük.
Növényi tejföllel, vagy növényi tejszínnel tálaljuk!
———
Vissza