Szedres csokoládétorta (nyers)

2014.01.24 11:07

Hozzávalók:

Alap:

200 g beáztatott, lehéjazott mandula, megdarálva
1 evőkanál útifűmaghéj őrlemény
40 g nyírfacukor vagy 2 evőkanál agave szirup
1 evőkanál szobahőmérsékletű kókusz olaj
100 ml víz

Az összetevőket alaposan összeturmixoljuk és egy kisméretű, kapcsos torta formába ( kb. 10 szeletes) belenyomkodjuk és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Szedres krém réteg:

1 bögre friss vagy télen fagyasztott szeder ( habár természetesen értékesebb a nem fagyasztott változat)
1 avokádó
2 evőkanál agave szirup vagy méz
késhegynyi bourbon vanília
késhegyni őrölt fahéj ( erjedésgátló hatású!)
1 evőkanál útifűmaghéj őrlemény
1 evőkanál szobahőmérsékletű kókusz olaj
1/2 reszelt citrom héja és leve

Az összetevőket alaposan összeturmixoljuk és az alaprétegre simítjuk.

Nyers csokoládé réteg:

1 avokádó
2 evőkanál kakaó por
2 evőkanál agave szirup vagy méz
1 evőkanál szobahőmérsékletű kókusz olaj
1 evőkanál víz

Az összetevőket alaposan összeturmixoljuk és az előző két rétegre simítjuk egy krém lapát segítségével.

A tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Miután összeállt a torta, szétkapcsoljuk, tetejét megszórjuk kakaó porral, szederrel díszítjük.

Vissza